Jumaat, 9 Disember 2011

ombak rindu :)

ASSALAMUALAIKUM....

Cukup lama tak mengupdate blog ni. Mcm dah lain pulak rasanya bila nk update ni. Okay tak apa lah. Sekarang mcm nk bercakap mengenai satu filem yg tgh meletop2 pong pang pong pang kat luar sana nun tak lain tak bukan Ombak Rindu la. Dengar2 kutipan dah berjaya mengalahkan kl gangster. Kelaaass gitu.

ombak rindu lakonan maya karin, lisa surihani, bront palarae dan kekasih gelap sy aaron aziz ;p


Filem ini mula ditayangkan pada 1 dec 2011 itu hari. Pada hari tu jugaklah sy dan puan Roziah (umi sy) ke panggung utk menyaksikan filem ni. Tiket sy dah beli awal2 dah. Lewat2 nanti habis. Itu pun sy dapat seat 4 dari depan dah. Masuk je wayang sy dan umi sy duduk. Erm tak de lah penuh mana. 10 minit lepas tu tup2 sy pusing blakang  rupe2nye penuh panggung woo. Maklumlah cite baru kuar kan.

Filem ni kan diadaptasikan dari sebuah novel yg mmg top. Dulunya umi sy mmg kaki novel. Segala jenis novel ada. Alang2 dah ada sy bosan2 baca la jugak novel2 tu. Dan salah satu novel yg sy baca ialah novel ombak rindu ni lah. Mmg best la. Itu yg sy dan umi tak ketinggalan utk tgk cite ni. Umi la yg beria sgt ajak sy tgk sy on je la kan.

Filem ni mmg best. Mmg macam dlm novel la kn. Tapi feel tu lebih if bc novel lgi la. Filem ni mmg ada part sedih nye tapi tak sesedih lagenda budak setan la. Tak tau la kot sy je yg rase cmtu kan. Tapi best la cite ni. Hee.

D17,D18 mmg seat depan la kan. Itu je pun yg ada layan je la.  Kdg2 tgk wayang ngn mak best jugak ;p

p/s : kalau lah kehidupan ni seindah dalam novel kan best. Berangan kejap lepas tgk cite ni ;p


2 ulasan:

IzWaN YuSSoF berkata...

bez ke cite 2.....huhu

SyafiQa.HamdaN berkata...

best2. tgk la :)

Catat Ulasan