Khamis, 25 Ogos 2011

suka marah ?


ASSALAMUALAIKUM




Em lama sungguh tak update blog ni. Nasib baik tak lupa password nak login tdi. Ok kali ni nak bercerita psl org yg suka marah, Org suka marah ke suka masam kan muka ke (sama la tu) setelah para saintis mengkaji², rupa-rupanya orang yg suka marah ni lebih cepat utk kelihatan tua. Bila muka dah tua automatically org ingt dah tua. Tak ada nye org nk pegi tanye umur brapa kn. 


Fakta mengata kan bahawa bila kita marah sebanyak 64 otot akan digunakan berbanding kalau kita senyum juz 18 otot je yg kita guna. Emosi kita yg mempengaruhi tenaga yg akan kita guna. Kalau tgh happy tenaga yg digunakan sikit je. Lain pulak kalau kita tgh marah semestinya byk tenaga yg kita guna. Hipotesis nye Semakin banyak tenaga yg digunakan semakin cepat utk kita kelihatan tua.


muka marah. Byk guna tenaga nih
cukup 10 kali marah mau bertukar jadi muka cmni


ha kan comey kalau senyum. sejuk jek tgk :)


p/s : moral of the story, jgn suka marah2. Kalau rasa nk marah cuba senyum. Asal nk marah je senyum. Ok ape kn. So renung2 kan dan selamat beramal ! :)

3 ulasan:

aizadalias berkata...

2 la..mane menghilang ni mkcik ;p

SyafiQa.HamdaN berkata...

hehe ade je tp sibuk skit ejad. ngn final project nye. sakit otak kott. hee. kamu bile start blaja ?

yien. berkata...

trase ain.hahhaa.ain kene slalu senyum ni :)

Catat Ulasan