Rabu, 2 Februari 2011

chocolate chip cupcake !

ASSALAMUALAIKUM..
 
Hari ni hari rabu. Hari ke 6 sy bercuti. Tinggal 3 hari je lagi sebelum cuti mid sem abis. (T.T) Hari ni macam rajin semacam je. So disebabkan rajin ni sy pun buat la satu hobi kegemaran sy ( cewah ! ) iaitu buat cake. Jangan pandang ku sebelah mata. Sy reti buat cake tau ! :p Terasa nak makan Chocolate Chip Cupcake je. So kena la beli bahan2 nak buat cake. Lepas beli tu balik tu terus la buat. Mula-mula sediakan bahan2 untuk buat cake. Timbang punya timbang, sukat punya sukat, gaul punya gaul then settle la adunan cake tersebut. Lepas tu, letak la sikit2 dalam cawan kertas. Tabur choc chip kat atas then bakar. Finally siap ! inilah hasilnya.

sebelum dibakar.

zoom in skit kat cake sebelum dibakar. nampak macam best je kan3 ? ;p
cup cake dibakar dalam beberapa puluh minit. boleh tertidur gak la menunggu. lama gak la. 
tunggu punya tunggu. TING ! siap la cup cake nye. Inilah ghupenye.
da siap tu hias2 la sikit. tambah choc chip ke ape ke. nk boh icing tak reti !
TADA ! ini lah chocolate chip cupcake pqa. best kot ! wah angkat bakul sendiri. haha
p/s : sedap mata memandang sedap lagi lidah yang merasa :D
alhamdulillah berjaya menghasilkan chocolate chip cupcake. yeah saya dah boleh kahwin !:D

3 ulasan:

budakbotak berkata...

wah2~ sedap je tgk....
tp highlight yg dh boleh kawin tu...
xlama dh ni awk....;p

syafiqa@pqa berkata...

haha budak botak mmg jahat ouh ! ;p

budakbotak berkata...

bdk botak?? sp tu awk??
awk knal ke...
klu mohawk tu mayb sy knal la...haha

Catat Ulasan